teisipäev, 22. detsember 2009

Jõul: andmise ja leppimise aeg...


...aga mõne jaoks ka aeg oma ideoloogiasõdureid sõtta saata. Peapiiskop Põder kutsub oma kaaskummardajaid "kõnelema Kristusest sõprusringis ja avalikkuses".

Loomulikult on tal selleks täielik õigus, aga samas on selge, et Kristuse maapealne esindaja Eestis ei ole tuttav eristilise eskalatsiooni seaduse ega aneristiliste meelepetetega.

Veendumaks, et universum on tasakaalus, piisab, kui heita pilk Skeptik.ee blogisse, mis eristilise avataarana toiminud peapiiskopi avaldusele väga maruliselt ja valuliselt reageeris.

Ja kuna — nagu nenditud pealkirjas — jõul on andmise aeg, siis otsustasin taas EDK nimel sõna võtta ja samas ka kukrut kergendada. MTÜ Eesti Skeptik peaks varsti oma kontolt leidma sada krooni, mida seal enne ei olnud, koos makseselgitusega "Eesti Diskordianistlikult Kabalilt liimi ostmiseks, et bussidele silte kleepida".

Sõnavõtu leiab juba viidatud skeptiku-posti kommentaariumis, aga toon selle igaks juhuks ära ka siinkohal.


Peapiiskop Põder ütles:

Meis igaühes peitub igatsus Jumala puudutuse järele, sest kokkukuuluvus Jumalaga on osa meie identiteedist.


Paadunud homofoobina ei saa ma siinkohal peapiiskopile takka kiita — ehkki tunnistan tema õigust ja vabadust oma misjonit kuulutada nii agressiivselt kui vahendid lubavad. Kuna judeokristlik pärimus ei jäta mingit kahtlust palvletava Kõigeväelise soolise kuuluvuse osas ja ma ise eelistan end puudutada lasta siiski pigem naisterahvastel, ei luba muud moodi toimida lihtsalt sisetunne.

Võib-olla sellepärast olengi jumalannausku. Võimalik, et algaja erisiaanina lasksin end Discordiast võrgutada just sellepärast, et Ta juhtis mu tähelepanu asjaolule “Jesus saves, but Eris is a better lay.”

Sellepärast kutsungi Jumaliku Ettehoolduse ja Pasteedi Süseräänina, Püha Chao Vardjana ning metaskeptikuna (ja muidugi ordineeritud paavstina) kõiki kaaskannatajaid, olgu nad mis usku või uskmatust tahes, Eesti Diskordianistliku Kabali nimel pöörama sel pimedal ajal silmad sädeleva Kaose ja tema võrratu Jumalanna Eris Discordia poole ning laulma koos:

Onward Christian Soldiers,
Onward Buddhist Priests.

Onward, Fruits of Islam,
Fight till you’re deceased.
Fight your little battles,
Join in thickest fray;
For the Greater Glory,
of Dis-cord-i-a.

Yah, yah, yah,

Yah, yah, yah, yah.
Blfffffffffft!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar