kolmapäev, 7. oktoober 2009

Elagu Eris! Olgu tervitatud Discordia!


Käesolevaga avaneb veebipäevik "Heitke pikali"!

"Heitke pikali" hakkab kajastama Eesti Diskordianistliku Kabali teadaandeid — täpselt nii pika viibega, kui need Süserääni teadvusest klahvistikuni jõuavad.

Täna astus EDK esimese avaliku sammu:

Mart K. ESTONIA 07. okt 2009 kell 10:07

Pealegi täidab skeptik.ee ju suure osa ajast enda eesmärkidele risti vastupidiseid ülesandeid. Uuematest esoteerikauudistest, alternatiivmeditsiini arengutest ja ennustamismeetoditest saavad paljud infot just siit, nagu toovad mitmed veendunud vaktsiinivastased, marukristlased ja vandenõuteooriausklikud siinset lehte hoiatavaks näiteks sellest, milleni vabatahtlik vaimupimedus (ehk Ockhami noateral balansseeriv teaduslik maailmavaade) viia võib.

Kui skeptik.ee aktiivse tegevuse lõpetaks või suisa kaoks, oleks ka skeptitsismivastastel palju igavam. Seega kutsun kõiki organiseeritud ja organiseerimata usuinimesi kukrut kergendama ja skeptik.ee tegevust toetama. Nii nagu Vägede Jehoova sundis enda loodud ingel Morgensterni mässama, et oma vägevust tõestada, peaksid ka vankumatu usu kantsid vaestesse eksinud vangutajatesse suuremeelselt suhtuma, sest eks oota neid ju õiglane karistus hauataguses ilmas.

Kodanikud skeptsitsimis kahtlejad, meenutan teile Matteuse sõnu: “Ärge pange vastu kurjale, vaid kui keegi sind lööb vastu su paremat kõrva, siis kääna temale ka teine; ja sellele, kes tahab sinuga kohut käia ja võtta su vammuse, jäta ka kuub; ja kes sind sunnib kaasas käima ühe penikoorma, sellega mine kaks. Anna sellele, kes sult palub ja ära käändu kõrvale sellest, kes sult tahab laenata.”

Seni veel ametlikult registreerimata usuühingu Eesti Diskordianistlik Kabal nimel teen otsa lahti ja toetan MTÜ Skeptik tegevust saja Eesti krooniga.

Jumaliku Ettehoolduse ja Pasteedi Süserään, Püha Chao Vardja ja metaskeptik Mart K. (ordineeritud paavst)

5 kommentaari:

  1. . ja seesinane kahtleja ja pime inimene ongi ise see vaimupimedusega tööriist, kes omas põhjatus nähatahtmatuses ja uskmatuses, ise justkui Tõde otsides ja kuulutades, hoopistükkis häda ja viletsust oma kibestumisega enda ümberringi külvab.
    . sest eks ole ju öelnud juba Püha Frantsikus Seosetugi: "andke mulle silmad ja ma annan teile jalad".
    . ent kuidas võikski üldse keegi hirmunud ja eksituses, kel veendumuse aset täidab kõhklemine, saada kuidagigi teisi komistajad üles abistada? Ei, nii see olla ei saa mitte.
    . just teisi lihtsameelseid ärevuses hoida, see vast ongi säärasele meelepetturile sisemine õnn ja tema õige palk. Sest mida enam ängistusse aetuid kõiges kahtleb, seda lihtsam on tal endal sisemise tühjuse ja nägemusetuse koormas elada. Sest see, kes kõiges kahtleb, sellel pole asu ja ei saa olemagi mitte.

    Jah, tõepoolest, kahelda ei tohi milleski!

    VastaKustuta
  2. Tsiteerin: "...ja seesinane kahtleja ja pime inimene ongi ise see vaimupimedusega tööriist, kes omas põhjatus nähatahtmatuses ja uskmatuses, ise justkui Tõde otsides ja kuulutades, hoopistükkis häda ja viletsust oma kibestumisega enda ümberringi külvab."

    Vend Erises, luba mul värskendada Su kiiskavat mälu.

    Mordecai Malignatus, K. N. S., on "Vasturääkivuste raamatus" (Liber 555) pajatanud:

    Purpurtark kirus ja läks ägedasti marru ning hüüdis valjul häälel: rõuged võtku äraneetud Baieri Illuminaate; et nende seeme vilja ei kannaks.

    Värisegu nende käed, hägustugu nende pilk ja keerudgu rulli nende selgrood, tõesti, nagu tigude seljad; ning ummistugu nende naiste vagiina-avaused traatnuustikutega.

    Sest nemad on patustanud Jumala ja Looduse vastu; nemad on teinud elust vangla; ja nemad on röövinud roheluse rohult ja sina taevast.

    Ja nõnda lausudes ja koledaid nägusid tehes ja oiates lahkus Purpurtark meeste ja naiste maailmast ning läks meeleheites ja rängas pahuruses ära kõrbesse.

    Ent Ülemchapral naeris ja ütles truudele erisiaanidele: meie vend piinutab end ilma põhjuseta, sest ka halvaloomulised Illuminaadid on enese teadmata etturid Meie Emanda Jumalannalikus Plaanis.


    Vast saab seda osadust laiendada ka kahtlejaile ja pimedaile, eriti kui meenutada eristilise eskalatsiooni printsiipi, millest on juttu järgmises postis.

    VastaKustuta
  3. . ei ole jumalat peale inimese.
    . kõige lugupidamise juures vend Malignatuse
    teedrajava elutöö ja kirgastuse suhtes ei saa me ometigi tema sõnu täies tõsiduses pruukida.
    . sest kes on jumal kui mitte inimese meelepetlik kujutelm? ja kuidas saaks miskigi teha pattu looduse enese vastu?
    . on ju kogu patu käsitus vaid vaimust nõdrameelsete käepärasemaks karjatamiseks kokku seatud aegunud ja lapsik võltssüsteem.
    . või tahab vend Heitke tõesti selle tsiteeringuga mõista anda, et siinkirjutaja näol on tegemist juhmi karjalooma, ehk suisa fanaatikuga, kes oma raskes vaimupärsituses on kaotanud võime Tegelikkust hinnata?
    . siiski. nõustun vaidlematult väitega, et riist ise ei pea teadma ehk mõistma, missuguse töö tegemiseks tema kõlbulik on.

    . jah, tõesti, selle mängu hind on elu.
    . ja elu, teadupärast, on hävimatu ja igavene.

    VastaKustuta
  4. > Kõige kõige lugupidamise juures
    > vend Malignatuse /.../ suhtes
    > ei saa me ometigi tema sõnu
    > täies tõsiduses pruukida.

    Vend, sa paistad eeldavat, et vend Mordecai kõneles täies tõsiduses. Ent kas polnud vardja Rüve mitte ise see, kes pidas tähtsamast tähtsamaks õpetuseks kaht motot, mis tautoloogiliselt teineteist toetavad: "Ära usu mitte midagi, mida sa kusagil loed, isegi mitte seda, mis ma siia kirjutasin" ning "Mõtle oma peaga, jopski!"?

    Äraütlemata käänuline ja okkaline saab olema selle paavsti tee Püha Tõe juurde, kes ei oska olvata — ta on juba Kohal! Ja tema nuntsius on ka juba seal!

    VastaKustuta
  5. ٭ aga just seda ütlen mina, Malaklüps Vanem, ja keegi ei pea minu sõnades kahtlema mitte. "Usu kõike, mida sa loed, või mida keegi sulle ütleb, sest midagi ei öelda sulle niisama ja kõige öeldu taga on ka varjatud mõte."
    ٭
    ja ka seda ütlen ma sulle, Vend Heitke:
    "Mõtle ka ilma peata, ludri!" ja sa võid olla õigel teel.

    ٭ vaid tõeteri nokkides võivad sinu tajukanala kanad kunagi kuldmunele hakata. toida neid usinasti.

    VastaKustuta