teisipäev, 2. november 2010

Unenäouurija paljastas Estonia huku saladuse?


Iiri veebikolumnist Cillian Jackson kirjutab oma blogis Pearls of War, et parvlaeva Estonia hukk 1994. aasta septembris võis olla seotud USA kõrgete valitsusametnike finantshuvidega. Aastaid unenägemiskunsti (lucid dreaming) ja religioosse sümbolismiga seotud probleeme uurinud Jackson jõudis infoni järjekordse seansi käigus, mida ta nimetab esimeseks teadaolevaks juhtumiks, kus unenägijal on õnnestunud veebi ühenduda (dream-internet interfacing).

Jacksoni sõnul nägi ta aastaid tagasi unenägu veekogust, pooleldi vette vajunud tuumaraketist ja kahest kõnelevast sisalikust, kes meenutasid suuruse ja kehakuju poolest komodo varaane. Kogenud unenägijana fokuseeris uurija oma tähelepanu raketile ja märkas selle ümbrisel numbrikombinatsiooni, mille ta meelde jättis. Pärast ärkamist sisestas unenägija kombinatsiooni Google’isse ning jõudis selle kaudu lehele, kus olid üleval energia- ja ehitusfirma Halliburtoni raamatupidamisaruanded eelarveaastateks 1995-96.

Komodo varaan (Varanus comodiensis)

Teatavasti töötas hilisem USA asepresident Dick Cheney Bill Clintoni valitsusaastatel Halliburtoni peadirektorina, ehkki unenägemise hetkel oli Cheney juba koos George W. Bushi administratsiooniga võimule tulnud. Et unenäos kohatud kõnelevad sisalikud olid omavahelises vestluses maininud “idioot” Clintonit, jõudis Jackson loogilise järelduseni, et kaks reptiili sümboliseerisid tema unes Cheneyt ja kaitseminister Donald Rumsfeldi. Lisaks David Icke’i teooriale haakub selline sümbolism ka ühes 60.-te raadiosaates kõlanud legendiga, mille kohaselt röövisid reptiilid Brasiilias lapsi ja ohverdasid neid oma maa-alustes rituaalides.

Seoses oma unenäoga tõstatab Jackson kaks peamist küsimust. Mida sümboliseeris veekogus asunud rakett ja kuidas on see seotud Halliburtoniga? Vastuse andis internetipõhine raadiosaade “The Sinking of MS Estonia”, mis oli eetris 2008. aasta 14. augustil ja pidi seega kõlama Jacksoni unenäos veidi enne internetti jõudmist. Parvlaeva hukkumise hämarate asjaoludega tutvunud Jackson leiab, et lugu betooniga kaetud ja väidetavalt radioaktiivsest laevavrakist ning kadunud meremeestest sobitub tema tuumaraketi-unenäoga perfektselt.

Lisaks jõudis Jackson oma uurimistööga faktini, et õnnetuse järel saadeti laevavrakiga tutvuma Norra sukeldumisfirma Rockwater A.S. Sama ettevõte jõudis järelduseni, et laevahuku põhjustas õnnetus vöörivisiiriga. Rockwater on aga Halliburtoni tütarettevõte. Lisame juurde sobivast perioodist aastaaruanded ning ring sulgub, jättes õhku märksa enam küsimusi, kui vastuseid.

Kõige märkimisväärsemaks peab Jackson aga oma avastuse juures asjaolu, et nähtavasti on inimene võimeline magades internetist otse infot ammutama. “See tõestab võimaluse olemasolu, et me ei vaja enam internetiga ühendumiseks arvuteid ja võib-olla ei vajanudki me neid
selleks kunagi,” leiab Jackson lõppkokkuvõtteks.

Loe viidatud artikli ingliskeelset täisversiooni siit!

1 kommentaar:

  1. Seoses Estonia hukuga on meedias palju vahtu klopitud. Juhin tähelepanu , et enamus sellest on kas kaudselt asjaga seotud mitteolulised faktid, või siis asjatundmatud kommentaarid. Selge mõistus pole aga siiani andnud vastust põhiküsimusele. Ja selleks on : Laev sõitis merel. Visiir oli suletud.Signalisatsioon kinnitas seda. Atlandi lukk oli suletud. Kuidas sai võimalikuks atlandi luku avanemine? Ma juhin tähelepanu, et Bemise poolt väljakeevitatud metallitükkide analüüs võib kinnitada kasvõi tuumasõja läbielamist, kuid kõige olulisem on see, et see analüüs ei anna meile vastust, kas oletatav plahvatus toimus enne , või pärast laevahukku.Seega kokkuvõtteks ei tõesta Rabe ja Bemise metallianalüüs mitte midagi. Märksa olulisemaks pean ma veel elus olevate meeskonnaliikmete tunnistusi, keda ametlikult tänaseni keegi üle kuulanud ei ole, ja need tunnistused on olulisim info juhtunu kohta. Kõige hämmastavam on aga see, et ei Meister , Laur, ega Leivo pole suutnud , ega huvitunud neid tunnistusi koguda....
    Ja veel tahaksin vastust küsimusele, kas varasematel reisidel juhtus säärast asja, et atlandi lukk mingil põhjusel reisi ajal avanes...? Ma pole ei Laur, Meister, ega Leivo, kuid oma juurdluse tulemusel olen neile küsimustele ammendavad vastused leidnud, ja tean ja tunnen ka inimesi, kes samuti teavad neid vastuseid, kuigi mulle ei ole eraldatud riiklikke summasid, nagu paljudele uurimiskomisjonidele....
    Samuti tean, miks oli nii kiiresti vaja laevale sukelduda, ja mida sealt tegelikult ära toodi. Aga ma ei saa aru, miks paljud uurimiskomisjonide liikmed on oma au ja südametunnistuse vahetanud millegi muu vastu.

    VastaKustuta